010 - 4413111

Floré Mulder

Hoofd buitendienst & MT-lid bij De Samenwerking


"In ons strategisch plan waren ambitieuze omzetdoelstellingen geformuleerd. Om die te realiseren moest de werkwijze van de buitendienst veranderen. Dat zou zowel onze organisatie als het contact met klanten beïnvloeden. Kieboom heeft ons begeleid in dat veranderingsproces. Daardoor is de nieuwe werkwijze nu verankerd in ons bedrijf en hebben we al onze klanten vast weten te houden."

- Floré Mulder -

Flore Mulder

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Floré Mulder, hoofd buitendienst en MT-lid bij De Samenwerking. We leveren diervoeders, ruwvoeders en meststoffen en begeleiden agrariërs persoonlijk. In mijn functie stuur en coach ik de medewerkers van de buitendienst. Dat houdt in dat ik acties voorbereid, bedenk hoe en wanneer we klanten benaderen en op welke wijze we onze omzetdoelstellingen gaan behalen.

Waarom heb je contact gezocht met Kieboom?

In ons strategisch plan waren ambitieuze omzetdoelstellingen geformuleerd. Om die te realiseren moest de werkwijze van de buitendienst veranderen. Dat zou zowel onze organisatie als het contact met klanten beïnvloeden. Dat veranderingsproces wilde ik zorgvuldig ingaan. Ik was daarin toe aan wat anders. Een nieuw gezicht met nieuwe invalshoeken en inzichten van buiten de geëigende agrarische sector. Via een relatie kwam ik bij Kieboom uit.

Wat was je eerste indruk van Kieboom?

Trainer-coach Hans Kieboom kwam in het eerste gesprek op mij over als open, belangstellend en oprecht. Je hebt van die mensen die gelijk hun kennis willen etaleren, maar Hans onderzocht en vroeg door naar mijn problemen. Hij kreeg daardoor ons probleem helder en hielp mij ook om zicht te krijgen op wat er nodig was in ons veranderingsproces.

Wat heeft Kieboom voor jou betekend?

Hans heeft ons veranderingsproces begeleid. Doordat onze medewerkers vooraf geoefend hebben, waren ze voorbereid op vragen en wendingen in hun gesprekken met veehouders. Dat heeft effect gehad. We zijn nu een half jaar verder en we hebben al onze klanten vast weten te houden.

Hoe zou je het resultaat van jullie samenwerking omschrijven?

Ik ben er enthousiast en tevreden over. Hans heeft meer dan voldaan aan de verwachtingen. Ik was ervan uitgegaan dat de verandering van werkwijze door ons zelf wel even gecommuniceerd kon worden. Hans wees ons echter op aandachtspunten in dat veranderingsproces, waardoor we beter voorbereid aan de start stonden. Het resultaat is dat de nieuwe werkwijze nu verankerd is in ons bedrijf.

Hoe heb je de samenwerking met Kieboom ervaren?

Persoonlijk en inhoudelijk. Hans heeft mij ervan overtuigd dat het goed is om het niet bij dit traject te laten. Je moet investeren in mensen. Ze blijven opfrissen. Hans raakte alle verschillende typen mensen in de groep. Hij bleek goed in staat om door te dringen tot de verschillende karakters van buitendienstmedewerkers en verwoordde het beleid van onze organisatie op een goede manier.
Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg 8
3068 AV, Rotterdam

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12