010 - 4413111
Home » Kieboom Klantervaringen | Hoe ervoeren de klanten het zelf?

Hoe ervoeren de klanten het zelf?

De verschillende klanten van Kieboom Training & Development vertellen in hun eigen woorden hoe ze zijn geholpen, geprikkeld en uitgedaagd door de trainers van Kieboom.

Hieronder ziet u een overzicht.


Klantencases

Beekenkamp Plants B.V.
"Voordat de training begon waren sommige medewerkers best sceptisch. Als groep hadden we al meer dan 1.000 keer op een beurs of open dag meegedraaid. Kieboom ging daar professioneel mee om, ontwikkelde een training die aansloot bij onze behoeften en hielp om beursdoelstellingen SMART te krijgen. Na afloop was iedereen enthousiast."
28-10-2014 - Lees verder »

Revisiebeheer Galjema B.V.
,,Ik wilde mijn communicatieve vaardigheden met klanten, potentiële klanten en teamleden verbeteren. Door de talentenanalyse en het coachingstraject heb ik zicht gekregen op mijn blinde vlek. En met praktische handvaten kan ik daar nu elke dag aan werken. Hierdoor kan ik zowel op persoonlijk als professioneel vlak makkelijker anderen bereiken en overtuigen.”
18-06-2012 - Lees verder »

INISI
,,We werken elke dag op het scherp van de snede, er gebeurt van alles, we komen lastige situaties tegen. Dan is het ontzettend belangrijk dat de onderlinge werkrelaties goed zijn. Kieboom heeft ons geleerd om die relaties te versterken door elkaar beter feedback te geven”
25-04-2012 - Lees verder »

Slager Automaterialen
"Als het niet snel genoeg gaat, doe ik het zelf wel. Zo gaf ik inhoud aan mijn functie als bedrijfsleider en dat bracht veel stress met zich mee. Kieboom confronteerde me via een talentenanalyse met mijn talenten én mijn blinde vlek. Daardoor ben ik anders gaan denken en werken. Doordat ik zelf beter begrijp wat mijn kracht is, ben ik in staat om medewerkers in mijn team te helpen in hun ontwikkeling. Het resultaat? De omzet van onze vestiging is verdubbeld!"
23-05-2011 - Lees verder »

De Samenwerking
"In ons strategisch plan waren ambitieuze omzetdoelstellingen geformuleerd. Om die te realiseren moest de werkwijze van de buitendienst veranderen. Dat zou zowel onze organisatie als het contact met klanten beïnvloeden. Kieboom heeft ons begeleid in dat veranderingsproces. Daardoor is de nieuwe werkwijze nu verankerd in ons bedrijf en hebben we al onze klanten vast weten te houden."
28-03-2011 - Lees verder »

Intermotive BV in Oud Gastel
,,Mijn krachten kende ik wel, maar mijn zwakten? Ik hoorde wel een klokje luiden, maar wist niet waar de klepel hing. Kieboom wees me in een coachingstraject op mijn blinde vlek. Daar kan ik nu gericht aan werken.”
24-01-2011 - Lees verder »

Slager
,,Als je bedrijf snel groeit, legt dat druk op je mensen. Niemand trekt veel veranderingen in korte tijd zonder hulp van buitenaf. Kieboom Training & Development heeft geholpen om grip te krijgen op de ontwikkeling die Slager Automaterialen doormaakt. Het heeft ons perspectief op problemen veranderd en voor rust gezorgd. En dat leverde weer meer omzet op.”
20-09-2010 - Lees verder »

Rijnvallei Diervoeder
"Bij Rijnvallei Diervoeder kreeg ik een groep jonge mensen onder mijn hoede die ik commercieel moest opleiden. Kieboom Training & Development kwam met een concreet en helder voorstel dat aansloot bij onze wensen. En ook niet onbelangrijk, alle deelnemers aan de training hebben hun baan bij ons bedrijf gevonden.”
20-09-2010 - Lees verder »

Van Herwijnen & Co Accountants
,,Om als volwaardig accountantskantoor te blijven functioneren, moesten we als organisatie groeien. In twee jaar tijd verdubbelde bijna ons personeelsbestand. De uitdaging was om niet alleen vakinhoudelijk de kwaliteit te waarborgen, maar ook iets extra’s te blijven bieden aan klanten. Om dat voor elkaar te krijgen hebben we Kieboom Training & Development ingeschakeld voor een teamontwikkelingstraject.”
20-09-2010 - Lees verder »

Galjema
,,De nieuwe eigenaren van Galjema wilden optimaal de talenten benutten die er aanwezig zijn binnen de organisatie. Omdat te bereiken werden projectteams gevormd en werd er geïnvesteerd in de samenwerking met klanten en ontwerpteams. Tegelijkertijd gingen we over van een directieve naar een coachende vorm van leidinggeven. Kieboom Training & Development heeft ons geholpen om al deze veranderingen in goede banen te leiden.”
20-09-2010 - Lees verder »

Mammoet Europe
Mammoet groeit snel. Dat is mooi, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. We ontdekten bijvoorbeeld dat we de onderlinge samenwerking en communicatie tussen de afdelingen moesten verbeteren. Samen met Kieboom Training & Development hebben we met succes een team van veertig leidinggevenden getraind. Ze hebben nu meer begrip voor elkaar en kennen elkaars valkuilen en kwaliteiten.”
15-09-2010 - Lees verder »

Van Santen Verzekeringen
"Al drie jaar lang probeerde ik zelf een cultuurverandering te bewerkstelligen in mijn bedrijf. Nadat ik tegen barriëres aan bleef lopen, heb ik Kieboom Training & Development ingeschakeld. Aanvankelijk was ik sceptisch over de kosten van het fenomeen training. Maar ik heb ontdekt dat het loont om te investeren in mensen.”
14-09-2010 - Lees verder »

Stork Asset Management Solutions
"Van Stork mocht ik een opleiding uitkiezen. Voordat ik daar aan begon, wilde ik eerst weten waar ik nu stond. Kieboom Training & Development heeft me geholpen om mijn huidige talenten in kaart te brengen. Nu fungeert trainer-coach Hans Kieboom als een coachende sparringpartner die me af en toe een spiegel voorhoudt. Hij is open en eerlijk en ik kan met hem onafhankelijk praten over zaken die intern gevoelig liggen.”
14-09-2010 - Lees verder »


De verschillende klanten van Kieboom Training & Development vertellen in hun eigen woorden hoe ze zijn geholpen, geprikkeld en uitgedaagd door de trainers van Kieboom.

Contact

KIEBOOM
Training & Development

Bezoekadres: Marten Meesweg
3068 AV Rotterdan

Telefoon 010 441 31 11
Fax 010 441 31 12

E-mail info@kieboom-training.com